Hartelijk Herselt is een geschenkdoosje met waardecheques  te gebruiken bij elke deelnemende handelaar binnen de gemeente. In dit doosje zit ook een lijst met de deelnemende handelaars die ook te raadplegen is op www.herseltsdoosje.be . N-VA Herselt zal het initiatief actief ondersteunen.

Geschenkdoosje vanaf 1 juni in 4 verkooppunten

Het geschenkdoosje, dat nu al in het gemeentehuis kan aangekocht worden, zal vanaf 1 juni 2014 ook verkrijgbaar zijn in 3 bijkomende verkooppunten. Iedere inwoner kan zo’n doosje kopen om vrienden of familie mee te verrassen. 

Unizo Groot-Herselt  wil graag elke handelaar van Herselt betrekken in het initiatief. Deelnemen aan het geschenkdoosje is trouwens gratis en handelaars die hun zaak extra in de kijker willen plaatsen kunnen ook kiezen om een afzonderlijke gepersonaliseerde kaart in het geschenkdoosje te laten toevoegen. Nieuwe zaken krijgen het eerste jaar gratis publiciteit krijgen in het doosje.

N-VA ondersteunt lokale ondernemers

Mireille Colson N-VA kandidaat voor de kamer : “N-VA Herselt heeft  afgelopen jaar meerdere initiatieven genomen om lokale ondernemers en starters te steunen. Van ondernemers gratis te laten starten tot het oprichten van een lokale ondernemersraad.”

N-VA Herselt vroeg op de gemeenteraad van 31 maart 2014 aan het gemeentebestuur nog om het initiatief van het Herselts doosje verder te promoten  door  o.a.. een duidelijke vermelding (of een link) op de gemeentelijke website en door een volledige publicatie te maken van een ondernemerslijst op diezelfde website.

“Vandaag stellen we vast dat er geen enkel initiatief door het gemeentebestuur werd ondernomen en bij het zoeken naar de ondernemerslijst nog steeds gemeld wordt: “Hier volgt later nog een overzicht van de verschillende ondernemers in onze gemeente.”aldus Mireille Colson die er meteen aan toevoegt: “Dit moet beter.

Een lokale economie ondersteunen betekent ook dat je de inwoners van Herselt informeert wat het aanbod binnen Herselt is. Ik ben er van overtuigd dat velen nog niet eens weten hoe groot het aanbod binnen Herselt is. Bovendien is het stimuleren van lokale economie belangrijk in de context van lokale tewerkstelling, onderwerpen die me nauw aan het hart liggen.”

N-VA Herselt roept alle handelaars die meer willen weten over het initiatief en/of willen deelnemen contact op te nemen met Mireille Colson (Mireille.Colson@n-va.be) of Clement Van Auwera  (voorzitter UNIZO Groot-Herselt - clement@groepvdal.be).  Mireille Colson is master vertaler Nederlands-Engels-Italiaans.  Ze is kandidaat zondag op de 18e plaats Kamerlijst voor N-VA.  Ze is ook gemeenteraadslid en provincieraadslid.